Peta po redu Dubička regata okupila rekordan broj učesnika

Turistička organizacija Kozarska Dubica  danas je   organizovala petu “Dubičku regatu” koja je bila rekordna po broju učesnika.

Sa starta u Johovi u podne krenulo je stotinu čamaca sa više stotina učesnika koji su se uputili  laganim spuštanjem prema plaži “Blato”, gdje je  priređen doček regate, ručak  i zabavni program sa nastupom muzičara. Prvu pauzu učesnici regate imali su na plaži Keteringa Nikoletić gdje  svake godine prirede bogat doček uz posluženje i piće, a gdje ove godine nije nedostajalo ni muzike i dobrog raspoloženja.

Milinko Nikoletić poznatiji kao Džabo kazao je da je veliki ljubitelj Une i prirode i da će svake godine podržati ovu predivnu manifestaciju zajedno sa svojom porodicom.

Direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur zahvalila se sponzorima manifestacije opštini Kozarska Dubica, podrumima pića Zmija komerc i Željo, pekarama Klas, Marić i Eko lajn, hotelu Cepter, Ljubanu Ećimu, Keteringu Nikoletić, Piljarnici ABC kao i RTV KD na medijskoj podršci. Takođe, zahvalila se i svima koji  obezbjeđuju  sigurnost učesnika manifestacije  koji se čamcima spuštaju više sati, a to su vatrogasci, pripadnici policije i granične policije, kao i zaposlenici kozarskodubičkog Doma zdravlja.

„Ove godine „Dubičkoj regati“ priključili su se i učesnici iz Kostajnice  koji su dodatno upotpunili  naš  već  prepoznatljiv turistički događaj, i drago nam je što rastemo iz godine u godinu ,jer  nam to još više daje volju da organizaciju samog događaja dižemo na viši nivo“, izjavila je Kotureva.

Ona je povodom brojnih dešavanja koja prijete da naruše prirodni tok ove rijeke, pozvala na očuvanje rijeke Une, njenu zaštitu i tim povodom je izrađen i bilbord sa natpisom: Una mora biti slobodna.

Portarol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić kazao je da  je iz ove opštine krenulo osam čamaca sa 40 učesnika  koji su se rado po prvi put priključili „Dubičkoj regati“.

„Došli smo da podržimo ovu manifestaciju i nadam se da ćemo naredne godine biti i brojniji jer nismo ni svjesni koliko nam znači ova rijeka, i ovdje smo da pošaljemo poruku da moramo sačuvati rijeku Unu i da damo primjer povezivanja dvije lokalne zajednice“, kazao je Pašić.

Regata je okupila učesnike iz drugih gradova i zemalja, a bilo je i različitih uzrasta učesnika te mnogo djece ili čamaca sa cijelim porodicama  koje su se priključile regati.

Na plaži Blato doček regate očekuje se oko 17 časova, gdje je pripremljen grah i nastup bendova Nocturno iz Banja Luke, te domaćeg  sastava Kormi i Amar. Učesnici regate okušaće se i u  igrama, skakanju u vreći i plivanju do čamca.