Savković: “Odlagališta otpada biće obezbjeđena video nadzorom”

Govoreći o unapređenju video nadzora u Kozarskoj Dubici, tokom današnje posjete direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića, usaglašeno je da će kamere biti postavljene i na svim mjestima gdje se odlaže komunalni otpad ali i na mjestima koja važe za “divlje deponije”, potvrdio je to Igor Savković direktor Komunalnog preduzeća “Komunalac” koji je u kabinetu načelnika prisustvovao sastanku.

“Ovo nam je značajna tema i danas smo usaglasili da video nadzor bude postavljen na mjestima gdje se odlaže otpad na gradskom i prigradskom području ali i na kritičnim mjestima koja važe za “divlje deponije”. Želimo da propisno odlaganje otpada bude praksa svima kako bi građani imali uredno i čisto okruženje, a to bez obostrane saradnje ne možemo postići”, rekao je Savković dodajući da će video nadzor, svakako, uticati da nesavjesni građani razviju svijest i naviku da propisno odlažu otpad i na taj način doprinesu čistom okruženju, estetici i opštem utisku.

On je naglasio da je današnja posjeta direktora policije Srpske usmjerena ka zajedničkom djelovanju na stvaranju bezbjednijeg i kvalitetnijeg životnog ambijenta za građane Kozarske Dubice, te pohvalio zalaganje direktora Kostreševića i načelnika opštine Radenka Reljića koje je usmjereno u tom pravcu.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević sastao se danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljiem kako bi razgovarali o aktuelnoj problematici i stanju bezbjednosti na području opštine. Na sastanku na kojem je prisustvovao i načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica i direktor Javnog preduzeća „Komunalac“ iz Kozarske Dubice Igor Savković zaključeno je da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju postojećeg sistema video nadzora na području ove opštine.