U toku snimanje emisije Karavan RTRS-a na bašti hotela Zepter

Karavan, Radio-televizije Republike Srpske  ovog ljeta snima se na  23 lokacije, a  ovo tročasovno izdanje emisije danas je snimano u našoj opštini. O Kozarskoj Dubici, istoriji, kulturi, tradiciji, sportu I svemu vezanom za naš grad danas se govorilo u hotelu Zepter. Predstavljene su glavne turističke atrakcije našeg grada, proizvođači , umjetnici I svi oni koji Kozarsku Dubicu predstavljau  u punom svjetlu. Poznata voditeljska lica emisije su Sanja Popović i Srđan Radanović.

„Zadovoljstvo je doći u Kozarsku Dubicu, grad na dvije rijeke, u blizini Hrvatske, sa  dosta turista i kupača. Zahtjevan projekat, 30 ljudi učestvuje u realizaciju priče, a dosta priloga snimili smo i ranije“, kaže Radanović.

Emisiju RTRS-a  iz hotela Zepter otvorio je intervju sa načelnikom Kozarske Dubice Radenkom Reljićem.

„Emisija Karavan je jedna od najgledanijih emisija i nama je čast što se danas snima ovdje jer je ujedno velika promocija za naš grad. Prezentovali smo našu opštinu, ljude koji ovdje žive i čime se bave, institucije, preduzeća, kulturno-umjetnička društva”, izjavio je Reljić.

Našu opštinu promovišemo danas u najljepšem svjetlu, kazala je direktor TO Kozarska Dubica Marijana Kotur.

„Drago nam je što se Karavan snima u našoj opštini jer je vrlo gledana emisija i nadamo se da će sagovornici predstaviti Kozarsku Dubicu na najbolji način. Mi smo pokušali dočarati naše prirodne ljepote, rijeku Unu,planinu Kozaru, seoska domaćinstva, manifestacije kojima privlačimo turiste, te vjerske objekte i gastro ponudu“,rekla je Kotureva.

Karavan Radiotelevizije Republike Srpske bio je prilika da se predstavi i rad preduzeća Centar za informisanje i kulturu ,a o aktivnostima koje se sprovode na godišnjem nivou govorila je direktor preduzeća Dijana Kondić.

„Snimanje današnje  emisije svakako je značajno za promociju lokalne zajednice, svih naših potencijala i resursa. Centar za informisanje i kulturu nosilac je svih kulurnih dešavanja i organizacije manaifestacija,  i kroz našu primarnu djelatnost i rad elektronskih medija svakako smo promoteri svega onoga što je dobro u našoj opštini“, izjavila je Kondićeva.

U današnjoj emisiji predstavili su se i brojni proizvođači iz naše opštine među kojima Vinarija Podrum Panić i Pčelarstvo Toroman.

Emisija Karavan danas je emitovana uživo na RTRS-om programu,a biće reemitovana i na programu RTV KD u narednom periodu.