Članovi i gosti Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih danas na izletu kod manastira Moštanica

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih lica Kozarska Dubica- Kostajnica, pod pokroviteljstvom ove dvije opštine, organizovala je danas jednodnevni izlet za svoje članove na izletište Moštanica, a pridružili su im se i gosti iz Srpca, Kneževa, Novog Grada, Siska, kao i predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić.

„Družili smo se i zabavljali, ali i razgovarali o statusu slijepih i slabovidih lica i mogućnostima poboljšanja našeg statusa“, kazao je predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih Dragomir Novaković, zahvaljujući se načelniku opštine Radenku Reljiću, predsjedniku Skupštine opštine Vladimiru Rokiću i Igoru Savkoviću što su im omogućili ovo druženje.

On je naveo da zbog velikih vrućina nisu organizovali sportske aktivnosti, ali i da su uprkos tome svi uživali u današnjem izletu kod manastira Moštanica.

 „Kako bi život svojih članova učinili ljepšim i zanimljivim tokom ljetnih mjeseci organizacija ovakvih i sličnih događaja je dugogodišnja praksa naših opštinskih organizacija“, kazao je  predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić, najavljujući aktivnosti Saveza koje će u saradnji sa Vladom Republike Srpske uslijediti narednih mjeseci u cilju rješavanja nagomilanih problema ove populacije.

Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić je istakao izuzetno dobru saradnju koju opština ima sa ovom organizacijom, najavljujući i dalju podršku Opštinske uprave njenim članovima.

Članovi Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih lica Kozarska Dubica- Kostajnica i njihovi gosti maksimalno su iskoristili lijepo vrijeme, družili se i zabavljali na izletištu podno zidina manastira Moštanica , ali i u posjeti ovoj srpskoj svetinji.