U naselju Jabušlje prvi “Turnir mladosti i prijateljstva” okupio više od 100 mladih fudbalera

Fudbaleri “Borca” iz Kozarske Dubice Stefan Tomaš i Bojan Burazor otvorili su danas u gradskom naselju Jabušlje prvi “Turnir mladosti i prijateljstva”, koji je okupio više od 100 mladih fubalera iz Kozarske Dubice, Prijedora i Kostajnice.

Fudbaler dubičkog prvoligaša “Borca” i mještanin naselja Jabušlje Bojan Burazor rekao je da mu je izuzetno drago zbog organizacije ovog turnira jer je prve fubalske korake započeo upravo na igralištu u naselju.

“Bez razmišljanja sam prihvatio poziv da učestvujem jer je sa ovog mjesta sve počelo. Naravno da mi je drago kada vidim da se ovoliko djece, mladih fudbalera, okupilo u našem naselju”, rekao je Burazor.

Fudbaler “Borca” Stefan Tomaš rekao je da je i on nekada igrao na ovom turniru, dok ga je organizovao Đoko Miljuš, te da mu je drago jer i danas može da u njemu učestvuje.

“Svaka čast organizatoru koji se sjetio da ovo organizuje i vjerujem da će turnir sada ostati tradicija. Turnir je značajan za djecu i zato smatram da je ovo sjajna ideja jer se turnir organizuje mimo klupskih aktivnosti i predstavlja više od same igre”, rekao je Tomaš.

Bojan Aćimović, jedan od organizatora “Turnira mladosti i prijateljstva” u Jabušlju, rekao je da su turnir organizovali mještani naselja na čelu sa narodnim poslanikom Draganom Brdarom, vođeni idejom da organizuju turnir koji je postojao dok su oni bili djeca.

“Uz malo volje i truda, uspjeli smo u tome i danas okupili 12 ekipa iz Kozarske Dubice, Prijedora i Kostajnice. Imamo vrijedan nagradni fond i pozivam sve igrače na fer igru sa željom da pobijedi najbolji”, rekao je Aćimović, dodavši da će se organizatori truditi da turnir pređe u tradiciju i svake godine bude sve bolji.

Mišo Drljić je rekao da se rado odazvao inicijativi Dragana Brdara i Bojana Aćimovića i pomogao da se u njegovom naselju organizuje turnir i to na igralištu koje je zahvaljujući njima renovirano i opremljeno.

“Lijepo je da se na ovaj način djeca okupljaju i nadam se da će turnir prerasti u tradiciju. Drago mi je što se na turnir odazvalo 12 ekipa i mi smo imali još prijava koje nismo mogli prihvatiti zbog ograničenog vremena I jednog terena. Ovo je maksimalan broj ekipa koji smo mogli primiti, a vidjećemo za iduće godina na koji način možemo proširivati ovaj turnir”, rekao je Drljić.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar zahvalio je fudbalerima, Bojanu Burazoru, Stafanu Tomašu, koji su obilježili posljednju deceniju fudbala u Kozarskoj Dubici i nastupali širom BiH, Hrvatske i Slovenije, te svim ljudima koji su pomogli da se turnir organizuje.

“Svi organizatori danas su nesebično dali sebe da naše igralište ovako izgleda i bude prepuno mladih fudbalera, što šalje poruku da sve na kraju krajeva kreće od mladih ljudi”, rekao je Brdar, zahvalivši na podršci i pekari “Marić”, pekari “Klas”, firmama “Šumil” i “Mackop”, preduzeću “Vodovod” i Specijalnoj bolnici “Mlječanica”.

Brdar je rekao da je bilo i opstrukcija, ali da želi da pošalje poruku da će život da se nastavi i poslije 6. oktobra i da o tome treba razmisliti.

“Treba da se vratimo ovdje u Dubicu, slušamo jedni druge, dogovaramo se i zajedno živimo”, poručio je Brdar dodavši da današnja slika iz Jabušlja govori više od svega što bi on mogao da kaže.

Na igralištu u Jabušlju koje je opremljeno novim fubalskim golovima, reflektorima i drugim rekvizitima, otvaranju turnira prisustvovali su i brojni stanovnici ovog naselja i gosti, a tokom cijelog dana mladi fudbaleri, rođeni 2008. godine i kasnije, takmičiće se za pehare turnira i vrijedne novčane nagrade u iznosu od 1.300, 500 i 200 KM, za prvo, drugo i treće mjesto.

Za učesnike turnira i goste obezbjeđeno je posluženje, a nakon proglašenja pobjednika u večernjim časovima planiran je i after party turnira sa muzikom.