Dubičke obrazovne ustanove spremno dočekale početak nove školske godine

Za 82.000 osnovaca i 35.000 srednjoškolaca u Srpskoj, danas je počela nova školska godina. Prvi dan škole spremno su dočekale I dubičke obrazovne ustanove koje u školskoj 2024/2025 godini pohađa 1.455 đaka. U OŠ “Vuk S. Karadžić” u novu školsku godinu ulaze sa novim krovom na objektu škole, a  nastojaće u narednom periodu renovirati I fasadu, saznajemo od direktora ove obrazovne ustanove Ljiljane Stojčić Torbica .

U novu školsku godinu spremno su zakoračili I đaci OŠ “Sveti Sava” u kojoj se spremaju I za ekskurziju učenika, kazao je pedagog Zlatko Gvozden.

U Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” danas je krenulo I 87 novih učenika, a 320 đaka razvrstano je u 19 odjeljenja, kaže direktor škole Goran Tubić.

Za nesmetano odvijanje nastave spremni su I u OŠ Majka Knežopoljka” koja ove godine broji 180 učenika, potvrdila je direktor škole u Knežici Bojana Krnjajić.

U Republici Srpskoj počela je kampanja “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas” s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju i pažnje vozača u zonama škola povodom početka školske godine, a na ulicama u blizini škola bili su jutros i pripadnici policije. Kako bi djecu edukovali o pravilnom ponašanju u saobraćaju  i bezbjednosti, tokom narednih mjesec dana zajedno sa policijom pripradnici Auto moto društva “Kozara” sprovodiće edukativna predavanja, kazao je sekretar Milutin Bundalo.

Dubičkim prvačićima danas su uručeni I pokloni UM “Fokus”- školske torbe  I pribor, koje ovo udruženje tradicionalno obezbjeđuje za učenike prvog razreda osnovne škole kroz projekat “Prvi školski dan”.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Posavskog kantona donijelo je, zbog izuzetno visokih temperatura, odluku o odgađanju početka nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona,a nastava na ovom području počeće naredni ponedjeljak, 9. septembra.