Dodik: Pravo na rad biće obezbijeđeno, u suprotnom slijede zakonske sankcije

Privredni subjekti u Srpskoj će biti u funkciji da ostvaruju svoje ustavne i zakonske obaveze, a ukoliko tako ne bude biće preduzete zakonske sankcije, poručio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
– Pravo na rad mora da se obezbijedi, a oni koji to hoće da sruše žele da sruše Republiku Srpsku – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci upitan da prokomentariše to što banke u Srpskoj nisu htjele da otvore račune firmama kojima su uvede američke sankcije.

Naglasio je da je nemoguće da do toga dođe zbog jednog nesuvislog zahtjeva koji je navodno došao preko Privredne komore Amerike.

– Ovdje postoji Ustav i zakoni. Ustav garantuje pravo na rad. Ne može se dozvoliti da njihova imaginacija izrečena po kuloarima i dalekim kancelarijama bude jača od našeg Ustava i zakona. Onaj ko ne bude poštovao Ustav i zakon u ovoj zemlji biće posljedica”, poručio je Dodik. Neki su to vrlo dobro razumjeli, a neki će morati svoja ponašanja da prilagode – smatra Dodik.

U Federaciji BiH je, kaže Dodik, opšta ekstaza zbog svega toga.

– Ali, mi imamo u rukama ono što imamo. Da je BiH prava država, odbacila bi takvo ponašanje. Međutim, ona je nikakva država, pa zato i ne može da računa na neku svoju bezbjednost – naglasio je Dodik.

/autor: RTRS, foto: TANJUG/ Marko Đoković/ bg/