Brdar: Zdravstveni radnici će imati maksimalnu podršku lokalne uprave koju i zaslužuju; Uvjeren sam u svoju pobjedu na izborima

Kandidat Narodne partije Srpske /NPS/ za načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Brdar rekao je da je uvjeren da će pobjediti na lokalnim izborima i zdravstvenim radnicima u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici poručio da će od lokalne uprave imati maksimalnu podršku koju i zaslužuju.

Brdar je u izjavi novinarima podsjetio da je Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici njegova matična ustanova u kojoj je počeo da radi 2013. godine.

„Kao čovjek sam smatrao potrebnim da se na neki način odužim svim svojim prijateljima i saradnicima, ljekarima, medicinskim sestrama, pomoćnom osoblju, laborantima. Ovo je moj doprinos za sve ono što smo zajedno prošli i danas smo ljekarima uručili 14 otoskopa i 14 tlakomjera“, rekao je Brdar, koji je zajedno sa direktorom Specijalne bolnice „Mlječanica“ Darkom Banjcem medicinske aparate juče uručio ljekarima u Domu zdravlja.

Brdar je rekao da je vrijednije od novca i svakog poklona poslati poruku da ovi ljudi nisu sami.

„Ukoliko dobijem priliku da budem prvi među jednakim u Kozarskoj Dubici, pošto sam i kandidat za načelnika, želim da poručim ovim ljudima u Domu zdravlja da će imati posebnu pažnju i da će na poseban način biti tretirani od lokalne uprave jer oni to zaslužuju“, istakao je Brdar, dodavši da je uvjeren u pobjedu na izborima.

Brdar je rekao da je ponosan na sve doktore koji su se danas odazvali da budu“dio ove dobre i prijateljske priče“.

„To govori o tome kakve smo odnose ovdje gradili. Mi smo prije svega dobri prijatelji jer je Dubica mali grad, a onda i kolege i saradnici“, rekao je Brdar poručivši da saradnja Doma zdravlja i Specijalne bolnice „Mlječanica“ iz dana u dan treba da se proširuje i unaprijeđuje u interesu svih pacijenata i brojnih izazova sa kojima se suočava zdravstveni sektor.

Glavna sestra Doma zdravlja Kozarska Dubica Danijela Vrebac zahvalila je Draganu Brdaru i Darku Banjcu koji su donirali aparate koji su ljekarima potrebni za svakodnevni rad.

„Dragan je inače naš stari radnik, kolega kojeg mi izuzetno cijenimo i poštujemo, tako da su ovi aparati dobrodašao poklon koji će služiti našim ljekarima i pacijentima“, rekla je Vrebac.

Doktorica Vesna Tomaš, koja je specijalizant na fizikalnoj medicini u Specijalnoj bolnici „Mlječanica“ rekla je novinarima da je radila u službi Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, te da sa te tačke gledišta smatra da će ovi aparati za mjerenje krvnog pritiska i otoskopi jako dobro doći ljekarima.

„Svaka donacija svakoj zdravstvenoj ustanovi je dobrodošla, pa će tako i ova donacija dobro doći našem Domu zdravlja“, zaključila je Tomaš.