MK “Čopor” u okviru septembarskih dana odbrane organizuje memorijalnu vožnju

MK “Čopor” u sklopu septembarskih dana odbrane organizovaće 18. septembra 2024 godine, prvu memorijalnu moto vožnju u znak sjećanja na dan kada su odbranjene zapadne granice Republike Srpske.

“Bitka koja se odigrala na području našeg grada, ali isto tako i Novog Grada i Kostajnice, je jedna od najtežih, najmučnijih ali i najznačajnijih u završnici rata, te u njoj nisu odbranjeni samo Kozarska Dubica i navedeni gradovi već kompletna zapadna granica Republike Srpske”, saopštili su iz ovog moto-kluba.

 

Okupljanje će biti 18. septembra 2024. godine u 09:00 časova ispred prostorija MK “Čopor” u Međuvođu.

 

U 10:00časova planiran je polazak za Kozarsku Dubicu gdje će u crkvi “Sv. Petke” članovi kluba prisustvovati parastosu, prisluživanju svijeća, polaganju cvijeća na spomen obilježju, te kulturno-umjetničkom programu.

 

Potom članovi kluba će nastaviti put ka Kostajnici i Novom Gradu, gdje će, takođe, položiti cvijeće i prislužiti svijeće na spomen obilježjima.

 

“Dalje nastavljamo trasom preko Prijedora do prostorija Mk Čopor u Međuvođu, gdje će za sve učesnike memorijalne vožnje biti upriličen ručak i osvježenje. Naša želja je da mirno i dostojanstveno odamo počast stradalima za odbranu Kozarske Dubice i zapadno-krajiških opština. Na vožnju su dobrodošli svi klubovi i ljudi dobre volje”, najavljeno je iz Kluba.

 

Kontakti:

Aleksandar Ćirić MK Čopor 065/598-023

Mico Pilipovic MK Čopor 065/933-296

Dusko Karlica MK Sv. Georgije(za polazak iz Prijedora) 065/561-604

Miloš Bjeljac MK Gremlini (za polazak iz Novog Grada) 065/300-746

Zdravko Krnjajić MC Duhovi (za polazak iz Kostajnice)

065/260-246