Savković: “Ponosno i istrajno ćemo njegovati bratske odnose i raditi na očuvanju naših vrijednosti i nacionalnog identiteta”

Igor Savković kandidat SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica uputio je danas građanima Republike Srpske i Srbije čestitku povodom 15. septembra – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“Ponosno i istrajno ćemo čuvati svoje tradicije i njegovati bratske odnose. Današnji dan kao simbol jedinstva srpskog naroda, zajedništva, volje i želje da radimo na očuvanju naših vrijednosti i nacionalnog identiteta još jednom potvrđuje da smo tu jedni za druge”, naveo je Savković u saopštenju za javnost.

On je istakao posebnu zahvalnost predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na pomoći koju je uputila Kozarskoj Dubici i njenim građanima, te podsjetio da opština Kozarska Dubica ima sporazume o bratimljenju sa nekoliko opština u Republici Srbiji.

Savković je naglasio da će u budućnosti biti nastavljena saradnja sa bratskom Srbijom, dodajući da pored institucionalnih odnosa, zajedništvo i jedinstvo iskazuju i brojni pojedinci, naši građani, kroz porodične, prijateljske odnose, te različite oblike privredne, kulturne, naučne, sportske i druge saradnje. “Srpski narod jedinstvo je očuvalo kroz tešku istoriju, a to jedinstvo danas je put koji nas vodi ka ljepšoj budućnosti na ovim prostorima”, zaključio je Savković.