Saopštenje OO SNSD- Savković: “18. septembar dan tuge i ponosa za opštinu Kozarska Dubica i njene gradjane”

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kozarska Dubica i kandidat ove stranke za načelnika Igor Savković izjavio je povodom obilježavanja 29 godina od odbrane zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije, da je 18. septembar dan tuge i ponosa za opštinu Kozarska Dubica i njene gradjane.

Savković, koji je danas sa saradnicima položio cvijeće na spomen obilježje palim borcima, rekao je da su borci odbrambeno otadžbinskog rata dali najvrjednije za Republiku i odbranu ognjišta, a to su životi.

“Moj najdublji naklon svim palim borcima, našim herojima, našim velikanima. Naklon i njihovim porodicama i naša kolektivna obaveza je da čuvamo sjećanje na te ljude”, rekao je Savković.

On je podsjetio da je ljudski praštati ali ne treba zaboraviti da je tačno prije 29 godina na 18. septembar kada su Dubičani kao i svakog drugog radnog dana bili na radnim mjestima, poljoprivrednici na poljima, a djeca u vrtiću, ničim izazvana regularna vojska Republike Hrvatske napala opštinu Kozarska Dubica.

“U tom stravičnom granatiranju, koje je trajalo cijeli dan, uključujući i zločine koje je počinila ubačena teroristička grupa “Crne mambe” kod bivše Knežopoljke, stradala su 44 civila i vojnika, a bilo je i desetine ranjenih gradjana opštine. Zato je 18. septembar dan tuge ali i dan ponosa jer je na ovaj dan odbranjena, sačuvana Republika Srpska. Neka je vječna slava našim velikanima, palim borcima”, rekao je Savković.