Obezbijeđen transport izbornog materijala

Centralna izborna komisija BiH primila je odluku ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza o pozajmici resursa ovog ministarstva za transport izbornog materijala za predstojeće lokalne izbore.

Iz CIK-a ističu da će od 29. septembra do 14. oktobra biti realizovana tri dostavna ciklusa.

Odluka će biti realizovana i detaljno uređena kroz zaključivanje ugovora o pozajmici, saopšteno je iz CIK-a.

Iz CIK-a napominju da je zatraženo odobrenje upotrebe kamiona i kombija Ministarstva odbrane za transport izbornog materijala za lokalne izbore, i to od skladišta CIK-a u Istočnom Sarajevu do gradova/opština u BiH i vraćanje do skladišta.

U saopštenju se navodi da se transport odvija uz policijsku pratnju, uz prisustvo službenika CIK-a BiH koji je zadužen za primopredaju materijala.

Iz CIK-a ističu da su se obratili Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara nakon što je poništena prethodna odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke.

– Imajući u vidu odredbe Izbornog zakona BiH, prema kojem su svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH obavezni pomagati organima nadležnim za sprovođenje izbora, CIK se 5.septembra za podršku obratio Ministarstvu odbrane – precizira se u saopštenju iz CIK-a.

/RTRS/