“Dani Srbije u Srpskoj” od četvrtka i u Kozarskoj Dubici

“Dani Srbije u Srpskoj” počinju sutra u Banjaluci, a samo dan poslije i u Kozarskoj Dubici.

U saradnji sa Ministarstvom kulture Srbije, Opština Kozarska Dubica i “Centar za informisanje i kulturu”  organizuju od 26. do 29. septembra manifestaciju “Dani Srbije u Srpskoj”, najavila je Dijana Kondić direktor “Centra za informisanje i kulturu”.

Tokom trodnevne manifestacije u Domu kulture će biti ponuđen bogat sadržaj za ljubitelje pozorišne i filmske umjetnosti, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Manifestacija će biti otvorena u četvrtak, 26. septembra, u 19. 00 časova izuzetnom pozorišnom predstavom u izvođenju Maje Kolundžije Zoroe pod nazivom “Iskra”, a koja govori o životu i djelu slavnog naučnika Nikole Tesle.

Narednih dana ljubitelji filmske umjetnosti moći će da pogledaju domaće hit filmove i serijal dokumentarnih filmova među kojima i film “Bežično” koji, takođe, govori o životu i djelu Nikole Tesle.

Kondićeva  je naglasila da predstava koja otvara manifestaciju nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i pozvala sve Dubičane da dođu u Dom kulture i da uživaju u bogatom kulturnom sadržaju namjenjenom za sve ljubitelje pozorišne i filmske umjetnosti.

“Ovom prilikom ja se zahvaljujem Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji na čelu sa gospodinom Mlađenom Cicovićem i Ministarstvu kulture Srbije na saradnji i drago mi je da je Kozarska Dubica jedna od 11 opština, odnosno gradova Republike Srpske koja ima priliku da organizuje ovu manifestaciju upravo u saradnji sa institucijama Srbije. Ulaz za sve posjetioce je slobodan i ovo je poklon našim sugrađanima i nadam se da će uživati”, rekla je Kondićeva

Otvaranje manifestacije je najavljeno za četvrtak, 26. septembar u 19:00 časova, kada će srpska glumica Maja Kolundžija Zoroe izvesti monodramu o životu Nikole Tesle “Iskra”. Narednih dana biće prikazani filmovi “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Antonijevića, “Ruski Konzul” reditelja Miroslava Lekića i film “Oluja” rađen u režiji Miloša Radulovića. Potom dubička publika imaće priliku gledati serijal dokumentarnih filmova o prestonicama Srbije kao i dokumentarni film “Bežično” o Nikoli Tesli. Manifestacija “Dani Srbije u Srpskoj” u Kozarskoj Dubici traje do 29. septembra.