Preminuo dr Zoran Azarić, hirurg u gradiškoj Bolnici

Dugogodišnji ljekar u Bolnici Gradiška, dr Zoran Azarić, specijalista opšte hirurgije, preminuo je u ponedjeljak, 23. septembra 2024. godine.

Dr Zoran Azarić rođen je 7.11.1962. godine u Kozarcu, opština Prijedor.

Medicinski fakultet je završio u Banjaluci, 1989. godine. Po završetku fakulteta, 1990. godine, zaposlio se kao ljekar opšte prakse u Medicinskom centru Gradiška, a zatim u Opštoj bolnici Gradiška. Specijalizacija iz opšte hirurgije dodijeljena mu je 1993. godine, te je četiri godine kasnije stekao zvanje specijaliste opšte hirurgije.

Po povratku sa specijalizacije, nastavio je rad u JZU Bolnica Gradiška, na radnom mjestu specijaliste opšte hirurgije.

Od 15.04.2016. godine je obavljao dužnost načelnika Odjeljenja za opštu hirurgiju Bolnice Gradiška, a istovremeno je obavljao i dužnost pomoćnika direktora za medicinska pitanja u ovoj ustanovi. Dugi niz godina kao specijalista, radio je u dubičkom Domu zdravlja.

Autor je i koautor nekoliko stručnih radova iz oblasti opšte i abdominalne hirurgije.

Bio je učesnik Odbrambeno–otadžbinskog rata.Oženjen je i otac dvoje djece.

Dr Zoran Azarić će ostati upamćen kao ljekar koji je svoj radni vijek proveo pomažući pacijentima i bio je uzor generacijama zdravstvenih radnika. JZU Bolnica Gradiška ističe velike zasluge dr Zorana Azarića za razvoj Bolnice Gradiška i zdravstva na području Gradiške i Republike Srpske.

Komemoracija povodom smrti dr Zorana Azarića biće održana u četvrtak, 26.9.2024.godine u 12.00 časova, u amfiteatru JZU Bolnica Gradiška.

Sahrana će biti obavljena istog dana na gradskom groblju u Brestovčini, u 15.00 časova