U nedjelju Humanitarna šetnja iz bloka

Planinarsko sportsko društvo “Pecija” u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Srbi za Srbe” i “Trojka iz bloka” organizuje humanitarnu šetnju stazama Kozare u nedjelju, 29. septembra 2024. godine. 

PSD “Pecija” je preuzelo ulogu domaćina na planinarskoj stazi manastir Moštanica-Palež. Planinarska staza je srednje zahtjevna, dužine pet kilometara sa visinskom razlikom od 340 metara. Vrijeme prelaska staze, koja je pogodna za sve uzraste , je oko dva časa sa pauzama.

Od 10.30 časova  predviđeno je okupljanje učesnika kod manastira Moštanica gdje će biti posluženi čajem i kafom, a polazak na planinarsku stazu Moštanica-Palež planiran je za 11.00 časova.

Povratak sa staze kod manastira Moštanica je oko 15 časova nakon čega je predviđen zajednički ručak u ladari na izletničkom platou kod manastira Moštanica.

Učešće za djecu i odrasle je dobrovoljni prilog za koji će biti postavljena kutija Humanitarnog udruženja “Srbi za Srbe” na mjestu okupljanja učesnika.

Učesnici “Humanitarne šetnje iz bloka” mogu se prijaviti još sutra, 26. septembra  putem telefona 065/433-270 i 065/010-317.