Predsjednik Republike i direktor Službenog glasnika Srpske u Sudu BiH; Dočekani aplauzom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i v.d. direktor Službenog glasnika Miloš Lukić stigli su u Sud BiH, gdje im se sudi zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Prethodno se ispred Suda BiH okupio veliki broj građana da iskažu svoju podršku Dodiku i Lukiću.

Ročište u Sudu BiH zakazano je za 13.00 časova, a nakon istog planirana je i konferencija za novinare, koju možete pratiti na programu, portaluЈutjub kanalu RTRS-a.

Predsjednik Dodik uoči suđenja iz Istočnog Sarajeva je poručio da je jutros telefonski razgovarao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem o zastoju evrospkog puta BiH.

Kaže da ga je upoznao s činjenicom da su svi instituti međunarodnog predstavljanja BiH privatizovani, s ciljem isključivanja Srba iz svih procesa.

Ukazao je i na to da sve što politička Trojka dogovori, SDA blokira, da Srbi trenutno nisu u Ustavnom sudu BiH i da bošnjački političari poput Elmedina Konakovića samovoljno nastupaju na međunarodnom planu.

Sav besmisao Bosne i Hercegovine pokazuje i činjenica da nelegitimni Kristijan Šmit ide pred Evropski sud u Strazburu a ne može da dođe u Sud BiH, ocijenio je predsjednik Srpske.

/RTRS/