Narodni poslanici Banjac i Brdar Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” uručili interaktivnu tablu

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac rekao je danas da se u budućnosti pažnja mora posvetiti obrazovanju naše djece, pogotovo osnovaca, istakavši da je to veoma bitno za opastanak našeg naroda na ovim prostorima.

„Puno toga smo uradili za naše osnovne škole, a i za vrtić. Mnogo projekata je odobreno, objekata renovirano, a ovo je jedan mali znak podrške, interaktivna tabla, jer je i ova škola renovirana, ali još mnogo toga sigurno treba“, rekao je Banjac novinarima tokom posjete Osnovnoj školi „Majka Knežopoljka“ , područnoj školi u Međuvođu.

Banjac je rekao da je u toj školi završio prvi razred, naučio i čitati i pisati, te dodao da se školski dani i prva učiteljica nikad ne zaboravljaju.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu, u ove četiri gdine koje su ispred nas, pokušati da u što većem broju učionica donesemo „pametne table“, u sve tri osnovne škole i srednjoškolskom centru, a presrećan sam što smo to uspjeli da završimo ovdje u Međuvođu jer ipak sam odavde i dan danas živim ovdje“, rekao je Banjac.

Tokom obilaska školskog objekta i okoline Banjac je najavio da u najkraćem roku biti izvršena izvršena sanacija tabli i nabavka obruča za školsko košarkaško igralište.

Narodni poslanik Dragan Brdar rekao je novinarima da se uvijek odazvao na sve pozive provjetnih radnika u Kozarskoj Dubici i posjetio da je takozvana „pametna tabla“ već donirana Osnovnoj školi u Knežici.

Brdar je najavio da će to nastavno sredstvo biti obezbjeđeno za sve škole u seoskom području.

„Želimo na neki način da naši mališani koji su ovdje negdje na ruralnom području imaju iste uslove kao i naša djeca koja su dolje u gradu. Kada dođem i vidim osmjehe djece ovdje na saoskom području shvatim da su oni puno zadovoljnjiji i srećniji, a to znači da oni nemaju iste uslove i na tome treba da radimo“, poručio je Brdar.

On je naveo da se to ne odnosi samo na obrazovanje, već da se mora raditi na način da iste uslove imaju i oni koji žive u Međuvođu, Dubici i Knežici…

„Sigurno je da ćemo mi ulagati u znanje, obrazovanje i mlade jer je u fokusu naše politike mladi i porodice. Bez njih sve gubi smisao i uradićemo sve da zadržimo mlade ljude u Kozarskoj Dubici“, rekao je Brdar.

On je podsjetio da je Osnovna škola „Vuk Stefanović Karadžić“ dobila LCD televizore i najavio i kompletiranje te donacije da bi ta škola imala sve ono što je potrebno za njihove učionice.

„Ponosan sam što sam dio tima koji prepoznaje politiku vraćanja mladim i porodici koja je stub svega. Imamo energiju, viziju, želju i ideju da Kozarska Dubica bude drugačija i mi ćemo na tome raditi, insistirati i istrajati“, zaključio je Brdar.

Da će interaktivno multimedijalno sredstvo, takozvana pametna tabla, u svakom pogledu unaprijediti nastavni proces, istakla je u izjavi novinarima direktor Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ Bojana Krnjajić.

„Njen zadatak svakako jeste da tradicionalnu nastavu pretvori u interaktivnu i učenike direktno uključi u nastavni proces“, rekla je Krnjajićeva, zahvalivši narodnim poslanicima iz Kozarske Dubice koji su uvidjeli potrebe školskih objekata, učenika i nastavnika.