Zoran Sinkić reizabran za predsjednika Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Kozarskoj Dubici

Večeras je za na izbornoj skupštini za predsjednika Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” ponovo izabran Zoran Sinkić.

Sinkić koji je dužnost predsjednika društva obavljao protekle tri godine, zahvalio je prisutnima na još jednom ukazanom povjerenju za naredni četvorogodišnji mandat.

“Nadamo se da sam na ovom mjestu gdje sam proveo tri godine pokazao i dokazao da mogu dati doprinos unapređenju naše kulturne zajednice i njegovanju kulture sjećanja. Želja mi je da zajedno unapređujemo našu lokalnu zajednicu”, rekao je Sinkić.

On je podsjetio da “Prosvjeta” postoji 122 godine i da je  prepoznata ne samo u Kozarskoj Dubici nego i u Srbiji u Hrvatskoj i van ove dvije države.

“Namjera nam je da budemo sto vidljiviji i na tom planu ja se nadam da ću imati vašu podršku. Ovaj naš grad naša i dubička “Prosvjeta” može puno toga da doprinese”, rekao je Sinkić.

Na sjednici je prezentovan finansijski izvještaj za proteklu godinu koji je pokazao pozitivno poslovanje. Imenovana su radna tijela i tri nova člana društva.