Aktivan humanitarni broj 1401 za opremanje Dnevnog centra na Kosmetu

Humanitarni “M:tel” broj 1401 aktivan je od danas do 30. novembra za pomoć za završno opremanje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

Ovu akciju pokrenuo je Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke, čiji je predsjednik Milorad Arlov.

Naveo je da je polovinom septembra pokrenuta i akcija “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji”.

On je dodao da će ova akcija trajati do 31. decembra preko osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

– Donacije i priloge već su uplatili učenici i prosvjetni radnici iz Osnovne škole “Risto Proroković” iz Nevesinja – 2.104 KM i Gimnazije Gradiška – 250 KM – naveo je Arlov za Srnu.

On je rekao da se akciji priključilo Udruženje penzionera iz Bratunca, njih oko 2.200 uplatilo je po pola KM ili 1.100 KM.

Arlov je istakao da će od ove akcije sva sredstva biti usmjerena višečlanim srpskim poprodicama i srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji.

– Pozivam sve humane ljude da od danas do 30. novembra pozovu broj 1401 i tako budu donatori pomoći srpskoj djeci, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji – poručio je Arlov.

On je pozvao sve kandidate na lokalnim izborima za odbornička, načelničaka i gradonačelnička mjesta u Srpskoj da budu humani i da pomognu srpskom narodu na Kosmetu u najtežim vremenima, a to mogu da urade donacijom putem žiro-računa Odbora kod Nove banke: 5551000034196445.