Na „Zboru Krajišnika i prijatelja“ u Srbiji predstavljeno kulturno naslijeđe našeg kraja

Protekle subote članovi Udruženja „Potkozarje kroz vrijeme“ zajedno sa našom sugrađankom Mirjanom Ćibić učestvovali su na manifestaciji „Zbor Krajišnika i prijatelji“ u Kovilovu u Srbiji , koja je organizovana pod pokroviteljstvom državnog vrha Srbije.

Okupila je Srbe Krajišnike iz Srbije, dijaspore i regiona koji su na svojstven način predstavili kulturu, tradiciju, običaje krajeva u kojima Srbi žive.

„Veoma važna poruka koju udruženje „Potkozarje kroz vrijeme“ njeguje i prenosi jeste kultura sjećanja na sva dešavanja koja su označila ovo ali i druga područja gdje žive ili su Srbi živjeli. Neophodno je očuvati naše korijene, pismo kao i kulturu i tradiciju krajeva iz kojih dolazimo“, izjavila je Ćibićeva.

Ona je navela da su manifestaciji prisustvovali predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović, predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Maja Gojković sa saradnicima, direktor Fonda za raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedović.