Savković: “Od novembra najmlađim osnovcima besplatan zdravi doručak; Zdravlje djece najbitnije kao i briga o boračkim kategorijama i penzionerima”

U saopštenju za javnost koje je uputio Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata navedeno je da će Igor Savković kandidat za načelnika opštine, ako mu građani ukažu povjerenje, već od novembra svim osnovcima nižih razreda u Kozarskoj Dubici obezbijediti besplatan zdrav obrok.

“Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao inicijativu da učenicima nižih razreda osnovnih škola u Banjaluci, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, bude obezbijeđen besplatan zdrav obrok, želim da najavim da ću kao budući načelnik već od novembra svim osnovcima nižih razreda  Kozarske Dubice obezbijediti besplatan zdrav obrok.

“Dok Vlada Srpske i resorno ministarstvo ne riješe ovo pitanja za cijelu Republiku Srpsku, te obezbijede potrebna sredstva. Obećavam da ću od novembra iz opštinskog budžeta obezbijediti besplatan zdravi doručak našim najmlađim osnovcima”, najavio je Savković.

On je dodao da će u budžetu za sljedeću godinu uz stavku za besplatne udžbenike za osnovce nižih razreda biti uvrštena i sredstav za plaćanje zdravog doručka najmlađim školarcima.

“Subvencionisaćemo prevoz učenicima i svakodnevno tražiti mogućnosti da roditeljima olakšamo školovanje djece. Briga o djeci će posebno biti vođena i sistemski ćemo raditi na stvaranju što boljih uslova za sticanje znanja i školovanje”, rekao je Savković i dodao da pored učenika posebnu brigu će posvetiti boračkim kategorijama i penzionerima.

On je dodao da je zdravlje djece najbitnije ali isto tako da ostale ranjive kategorije ne smiju biti zanemarene.

“Želim da spomenem da veliko djelo za naš grad radi Udruženje mladih “Fokus”. Želim da sistem koji se odnosi na rad Opštinske uprave takođe preuzme brigu o važnim i ranjivim društvenim kategorijama. Iza ovog što najavljujem stojim i obećavam da će se od sada naši najmlađi školarci zdravo hraniti u školi a obroci će se finansirati iz opštinskog budžeta. Kao što sam već rekao o svakoj marki koja dođe u budžet opštine domaćinski će se odlučivati i budžetska sredstva biće utrošena tamo gdje su najpotrebnija”, rekao je Savković koji je kandidat SNSD-a za načelnika opštine.