Opštinski odbor Bh zeleni: Tražiti sistemska rješenja za bolji život svih kategorija stanovništva

Centralni predizborni skup večeras je u hotelu Zepter u Kozarskoj Dubici održao Opštinski odbor stranke BH Zeleni, a sa skupa je poručeno da je u osnovi programa stranke traženje sistemskih rješenja za bolji život svih kategorija stanovništva.

Nosilac odborničke liste stranke BH Zeleni Senad Krivdić rekao je novinarima da je na skupu predstavljen plan i program stranke na lokalnom nivou i kandidati za odbornike, te istakao da je stranka tokom izborne kampanje na različite načine komunicirala sa građanima.

Krivdić je rekao da je u osnovi programa te stranke traženje sistemskih rješenja za bolji život svih građana, odnosno stanovnike iz svih kategorije, od učenika, srednjoškolaca, studenata, radnika, poljoprivrednika, penzionera.

„Tražićemo sistemska rješenja za bolji život svih građana. S nama su večeras i naši gosti, kolege iz Gradiške i Kostajnice, te budući načelnik Dragan Brdar“, rekao je Krivdić.

On je pozvao građane da u nedjelju, 6. oktobra masovno izađu na izbore.

„Mislim da smo mi osvježenje na našoj lokalnoj političkoj sceni. Naša lista je mala, ali kompaktna, čine je četiri fakultetski obrazovane osobe, tri magistra nauka. Novi smo u politici, a prosjek godina na našoj listi je 33 i prvi put učestvujemo u politici na ovakav način jer smatramo da možemo doprinijeti boljem životu u našem gradu“, zaključio je Krivdić.

Kandidat za odbornika na listi BH Zeleni Haris Kočan rekao je novinarima da je student na ekonomskom fakultetu u Tuzli, te da će se, ako bude izabran za odbornika, zalagati za zaštitu životne sredine, mlade, obrazovane ljude, penzionere i sve ljude kojima je potrebna pomoć.

„Zalagaćemo se i za sportsku infrastrukturu, podržavati kulturne događaje“, rekao je Kočan i pozvao sugrađane da izađu na izbore.

Kandidat za odbornika na listi BH Zeleni Lorens Kugić rekao je da će se zalagati za razvoj empatije i pomoći prema socijalno ugroženim kategorijama kao što su penzioneri, bolesni, djeca sa posebnim potrebama.

„Moja ideja je da se oformi jedan fond gdje bi se izdvojila određena sredstva iz javnog proračuna koja bi išla za pomoć socijalno ugroženim kategorijama, a uvijek bih podržao i planski razvoj infrastrukture, izgradnju puteva koja bi Dubicu stavila u neki kontekst bolje saobraćajne povezanosti sa drugim sredinama“, rekao je Kugić.

On je istakao da će se zalagati i za podsticaje sitnim preduzetnicima, razvoj kulture i turizma.

Kugić je zaključio da je stranka BH Zeleni imala solidnu i zanimljivu predizbornu kampanju, te da su im mnogi ljudi pružili podršku.