U Ličkoj kosi asfaltirana povezna dionica puta od 350 metara; Mještani iskazali zadovoljstvo

U Ličkoj kosi asfaltirana je dionica puta u dužini od 350 metara koja je sada povezala dvije ranije asfaltirane dionice na ovom putu, pa su mještani ovog kraja danas iskazali zadovoljstvo što im je pristupni put koji vodi ka njihovim kućama i imanjima u potpunosti završen. Potvrdila je to Stoja Hrnjak i iskazala zahvalnost lokalnoj upravi koja je ispunila dato obećanje.

„Mnogo nam znači  i rado  smo ovo isčekivali. Zahvaljujem se opštini Kozarska Dubica jer su nam sastavili ovaj asfalt. Svaki put su ispunili obećanje i hvala im svima jer sada imamo svoj asfalt, struju, prirodni pad vode, a za selo je to mnogo“, ističe Hrnjakova.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je na ovoj lokaciji u proteklom periodu urađeno više značajnih projekata.

„Ovdje smo uradili dosta projekata, od pravljenja mosta, saobraćajnica, asfalta koji je polagan. Jedan dio trase je bio nepovezan i na zahtjev naših garađana mi smo spojili ovu dionicu tako da je sada potpuno presvučena asfaltom“, izjavio je Reljić.

On je podsjetio da je naša lokalna zajednica uz podršku Vlade RS realizovala brojne projekte te da je i ovaj završen sinergijom lokalne i republičke vlasti.

„Ljudi razumiju da mi imamo dosta ovakvih puteva i sokaka na području naše opštine i mi smo u proteklih osam godina u svakoj mjesnoj zajednici i svakom selu nastojali ponešto uraditi pa tako i ovdje. Mi ćemo i u budućnosti raditi u skladu sa svojim finansijskim kapacitetima, te ravnomjerno rasporediti na sve dijelove naše opštine“, naglasio je Reljić.

Vrijednost asfaltirane dionice u Ličkoj kosi je 50 000 maraka, kazao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.

„Na ovom putu preostalo je još da se urede bankine, asfalt smo položili juče, a izvođač radova je bilo lokalno dubičko preduzeće Sloga. Kompletirana je cijela trasa puta tako da ovi mještani sada više nemaju makadamskog puta što i nama olakšava jer nema više održavanja makadamskih puteva te je pitanje puta za Ličku kosu trajno riješeno“, ističe Babić.

Mještani Ličke kose sastali su se danas sa prvim ljudima naše opštine kako bi izrazili zadovoljstvo i zahvalnost zbog angažmana lokalne uprave oko poboljašavanja uslova življenja stanovništva ovog kozarskodubičkog kraja. Sa mještanima ove mjesne zajednice danas su razgovarali i predsjednik SO Vladimir Rokić, sekretar SO Miloš Banjac i direktor preduzeća Komunalac Igor Savković.