Krnjaić: Sve spremno za Lokalne izbore na kojim pravo glasa ima 23.027 građana

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ u Kozarskoj Dubici Stojan Krnjaić kostatovao je da je u ovoj opštini sve spremno za lokalne izbore na kojima će u nedjelju, 6. oktobra, pravo glasa imati 23.027 građana.

U Kozarskoj Dubici u nedjelju će se glasati na 40 redovnih biračkih mjesta i putem dva mobilna tima.

Krnjaić je naveo da je za glasanje putem mobilnog tima prijavljeno 83 birača.

On je rekao je da su biračka mjesta spremna i da lokacije nisu mijenjane u odnosu na prethodne izborne cikluse, te da su imenovani članovi biračkih odbora, koji su prošli višednevne obavezne obuke kako bi spremno dočekali izborni dan.

Prema njegovim riječima, u izbornom procesu akreditovano je oko 750 posmatrača, koji će pratiti rad izborne administracije, proces glasanja i prebrojavanje glasova.

Krnjaić je precizirao da će se u Kozarskoj Dubici primopredaja izbornog materijala izvršiti sutra, 5. oktobra, u krugu zgrade Opštinske uprave Kozarska Dubica.

U izborima za načelnika  opštine Kozarska Dubica učestvuju tri kandidata – Dragan Brdar kao kandidat Narodne partije Srpske – Darko Banjac, Nikola Zlojutro, kandidat Srpske demokratske stranke – Volja naroda i Igor Savković koji je kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata – SNSD – Milorad Dodik.

U izborima za Skupštinu opštine Kozarska Dubica koja broji 27 odbornika, učestvuje 10 političkih subjekata sa 174 kandidata, među kojima su i 74 žene.

Krnjaić je pozvao stanovnike Kozarske Dubice koji imaju parvo glasa da ispune svoju građansku dužnost glasanja na lokalnim izborima i poštuju pravila izbornog procesa.