Dva lica uhapšena u nastavku akcije “Eskadron” zbog šverca drogom

Banjalučani Siniša Kuruzović (31) i Goran Banjac (46) uhapšeni su u nastavku akcije “Eskadron” zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima na području Banjaluke i Kozarske Dubice, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da ih terete da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

– Lica S.K. i G.B. se sumnjiče da su od početka 2023. godine do 28. maja tekuće godine na području Banjaluke i Kozarske Dubice počinila pomenuto krivično djelo – stoji u saopštenju.

Dodaje se da se sve mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Akcija “Eskadron” započela je u maju kada je uhapšeno 19 osoba i tada je zaplijenjeno 900 grama kokaina, 1,1 kg marihuane, te 35.000 KM u kešu.

Nakon ispitivanja pritvoreno je njih 16, a kasnije je za 14 osumnjičenih pritvor produžen.

Policija sve osumnjičene u akciji “Eskadron” tereti da su od od početka 2023. godine do dana 28. maja ove godine na području Banjaluke preprodavali kokain i marihuanu. Terete ih da su djelovali u tri grupe, a preprodaju droge su dogovarali i putem telefona i u razgovorima kokain su nazivali “čiste majice”. Droga je prodavana po cijenama od 50 pa do 6.000 KM zavisno od količine i vrste.

/Glas Srpske/