U petak promocija knjiga “Grad“ i “Čovek po meri šinjela“, autora dr Aleksandra Misojčića

Narodna biblioteka Kozarska Dubica, u saradnji sa izdavačkom kućom “Zepter Book World“, u petak  organizuje  predstavljene knjiga “Grad“ i “Čovek po meri šinjela“, autora dr Aleksandra Misojčića, psihijatra i psihoterapeuta, rođenenog u Beogradu 1974. godine.

Knjige su  psihobiografije dvije velike istorijske ličnosti, cara Dušana i vojvode Živojina Mišića, nisu klasične biografije, već interpretativne studije koje predstavljaju svojevrsnu potragu za „Duhom istorije“ kroz arhivske izvore, knjige, povelje i spise, koristeći različite pristupe i metodologije, uključujući psihoanalizu, antropološki diskurs i narativnu psihologiju.

Ovakav pristup publici omogućava, da stekne širi uvid ne samo u ličnosti, već i u prilike, vrijeme, podneblje u kome su one živjele i na taj način prodube svoje razumijevanje o prošlosti, a samim tim i sadašnjosti.

Višegodišnje psihijatrijsko iskustvo autor je sticao  u Institutu za mentalno zdravlje, a potom u sopstvenoj psihijatrijskoj ordinaciji “Reč”. Sistemski je porodični psihoterapeut sa evropskim sertifikatom, koji se u okviru psihoterapijskog rada usko bavi dinamikom porodičnih odnosa.

Moderator  promocije biće novinarka Tanja Peternek Aleksić, autorka kultne emisije “Кao sav normalan svet”.

Predstavljanje knjiga “Grad“ i “Čovek po meri šinjela“    biće upriličeno u čitaonici  Narodne biblioteke u petak, 11.oktobra sa početkom u 19 časova.