Prvačići u posjeti Narodnoj biblioteci

Ovih dana se povodom obilježavanja „Nedjelje djeteta“ u Narodnoj biblioteci Kozarska Dubica organizuju  posjete  učenika  prvih razreda osnovnih škola. Zaposleni u Biblioteci   kroz  polučasovna druženja     predstavljaju  prvačićima  bogatu literaturu za njihov uzrast.

Posjeta je  danas  organizovana  za učenike  Osnovne škole „Majka Knežopoka“ iz Knežice i Međuvođa, a potom i za prvake škola „Sveti Sava“ i „Vuk Stefanović Karadžić“.

„Cilj ove posjete i aktivnosti je da se djeca upoznaju sa našom ustanovom i razviju  ljubav prema knjizi jer smatramo da će biblioteka imati velikog značaja u njihovom životu, razvoju i obrazovanju“, kazala je direktor Narodne biblioteke Danijela Mandić.

Ona je istakla da su posjete prvaka tradicionalna  aktivnost koju organizuje ova ustanova, i da uvijek posebnu pažnju posvećuju prvacima iz područnih škola kojima je uglavnom, ovo i prva posjeta biblioteci.

„Svake godine povodom „Nedjelje djeteta“ mi ugostimo sve đake prvake naših osnovnih škola, dolaze nam učenici gradskih škola, ali i područnih iz Međeđe, Demirovca, Međuvođa“, rekla je Mandićeva.

Ona je navela da je to jedna lijepa aktivnost kojoj se zaposleni u Biblioteci svake godine raduju, jer je većini tih đaka to prvi susret sa ovom ustanovom.

„Zato se mi trudimo da ih na zanimljiv i zabavan način upoznamo sa ovom ustanovom kulture , da im pokažemo to šareno carstvo. Knjižničarka Dječijeg odjeljenja Nada Kovačević se druži sa njima i zaista se potrudi da im pokaže šta se sve to nalazi na policama biblioteke, da im objasni kako treba postupati sa knjigama“, pojasnila je Mandićeva i istakla da je to jedno lijepo druženje

U Dječijem odjeljenju Narodna biblioteka u Kozarskoj Dubici raspolaže sa gotovo deset hiljada knjiga, među kojima su i brojne slikovnice,  još uvijek najinteresantnije prvačićima koji tek srču prva slova.

Prvačići su na poklon dobili i članske karte koje im vrijede do kraja sljedeće godine i tako postali najmlađi članovi Narodne biblioteke.