U Banja Luci promovisane zbirke pjesama Duška Milunovića

Sinoć je u Dječijem pozorištu RS u Banjoj Luci održana promocija zbirki pjesama za djecu našeg sugrađanina Duška Milunovića. Moderator promocije bio je profesor Luka Kecman, dok je probrane stihove publici govorio Duško Mazalica. Milunović je do sada objavio četiri zbirke pjesama za djecu  od kojih je prva, „Cvrčkova pjesma“, objavljena prije 15-ak godina, a uslijedile su još tri – „Da li ribe pjevaju ili samo zijevaju“,  „Ljubav boje bijelo“, i „Zašto lutke ne stare“, od kojih su neke već doživjele i treće izdanje.

Sve su ujedno prilično popularne među djecom, a došle su u ruke mnogih mališana širom svijeta. Neke su prevedene i na ruski jezik, te uvrštene u antologiju srpskih pisaca za djecu, a u Srbiji i u antologiju srpskih pisaca u rasijanju. Na tekst drugih njegovih pjesama je komponovana muzika za hitove Đurđevdanskog festivala, dok su neki prozni tekstovi, koji nisu objavljivani, poslužili kao scenario za jedan nagrađeni animirani film, ali i kao tekstovi za pozorišne predstave.

U završnim pripremama za štampanje nalaze se Milunovićeva dva nova književna djela: „ Kako upaliti Sunce“ i „ Raspjevana šuma“ . Knjige je grafički  opremila autorova kćerka, Maja Milunović, student  četvrte  godine  grafičkog dizajna na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, a očekuje se da će, na radost najmlađih čitalaca i ova književna izdanja uskoro ugledati svjetlost dana.