Pajić Baštinac: Ponuda predsjedniku Srpske – dokaz da Sud BiH nije nezavisan i to je poraz društva (VIDEO)

Ponuda predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku da ojača funkcionalnost BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu je dokaz da Sud BiH nije nezavisan i nepristrasan, rekla je za RTRS generalni sekretar predsjednika Republike Srpske Јelena Pajić Baštinac.

– To je i najveći poraz društva, jer je Sud BiH instrument dijela međunarodne zajednice i bošnjačke političke elite. Govore drugačije. ali ovo je dokaz da nisu nezavisni i nepristrasni – rekla je Pajić Baštinac.

Naglasila je da se sudski proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodik i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića de fakto vodi sa ciljen da su uruši Republika Srpska.

– To je teza koju zastupamo od početka i ispostavilo se kao tačna. Predstavnici Srpske upravo govore o tome – izjavila je ona.

Navodi da su izabrali da vode postupak protiv predsjednika Srpske, jer on predstavlja jedinstvno Republike Srpske.

– Misle da će ako slome predsjednika Srpske, da će dobiti sve što žele od Srpske. Mi takođe govorimo da se ovim postupkom želi doći do imovine Srpske i da je to cilj od početka – navela je Pajić Baštinac.

Naglasila je da dio međunarodnog faktora i bošnjačka politička elita unitarizacijom BiH žele da imovinu uknjiže na BiH.

– Sve kako bi upravljali našom imovinom. Mi nismo spremni da pregovaramo o imovini Srpske na način da nam se oduzmu sve nadležnosti i ingerencije. Ne može neko doći i reći da će dati oslobađajuću presudu, a da mi predamo naša prirodna bogastva – istakla je Pajić Baštinac.

Istakla je se sudstvo u BiH dovelo do toga da bude predmet trgovine.

Mi se svi trebamo zapitati kako ćemo dalje – rekla je ona.

 

( izvor : RTRS)