Imenovani birački odbori za lokalne izbore 2.oktobra

Opštinska izborna komisija Kozarska Dubica na sjednici održanoj 2. septembra imenovala je predsjednike, članove biračkih odbora i njihove zamjenike za provođenje lokalnih izbora, koji će se održati 2.oktobra ove godine.

Na osnovu prijedloga dobijenih od strane političkih subjekata koji učestvuju na ovim izborima, imenovani su birački odbori na 40 redovnih biračkih  mjesta,dok će se imenovanje biračkih odbora za biračko mjesto namijenjeno glasanju u odsustvu i za mobilni tim  obaviti naknadno, kazao je Stojan Krnjajić predsjednik Opštinske izborne komisije .

On je rekao da će za lokalne izbore na biračkim mjestima u Kozarskoj Dubici biti angažovan 381 član, odnosno zamjenik biračkog odbora, za koje će u drugoj polovini septembra biti organizovana sedmodnevna obuka, a potom i testiranje.

Krnjajić je podsjetio da sutra, 7.septembra ističe rok za prijavu birača za glasanje putem mobilnog tima, a 17.septembra i rok za prijavu posmatrača na biračkim mjestima, koje mogu da prijavljuju političke stranke, udruženja, nevladine organizacije.

A podsjećanja radi, na posljednjim izborima 2014.godine na biračkim mjestima u Kozarskoj Dubici bilo je 995 akreditovanih posmatrača ili duplo više nego na izborima 2012.godine.

Na lokalnim izborima 2.oktobra 2016.godine za glasove 23.851  birača u Kozarskoj Dubici nadmetaće se 15 političkih subjekata, 14 političkih stranaka i jedan nezavisni kandidat. Na kandidatskim listama za Skupštinu opštine je 260 kandidata koji će se nadmetati za 27 odborničkih mjesta,  a za načelnika opštine Kozarska Dubica ima dva kandidata , Radenka Reljića, kojeg je kandidovao SNSD i Branka Baraća, kandidata partije „SPAS”.

Za provođenje lokalnih izbora u opštinskom budžetu planirana su sredstva u iznosu od 65 hiljada maraka.