Na proljeće počinje rekonstrukcija dalekovoda Moštanica-Rakovica

gost-u-studiju-topic-14-09-2016Radna jedinica “Elektrodistribucija” Kozarska Dubica ima dobre rezultate poslovanja, posebno u oblasti distributivnih gubitaka i naplate dugovanja i jedna je od boljih radnih jedinica u sistemu „Elektrokrajine“, kazao je u emisiji „Gost u studiju“, Rodoljub Topić, izvršni direktor „Elektrokrajine“ Banjaluka.

Prema planu investicija za naredne tri godine „Elektrokarjina“ će u oktobru ove godine potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj vrijedan 15 miliona evra . Iz tih sredstava  milion i 250 hiljada evra biće realizovano u naredne tri godine u Kozarskoj Dubici , a konkretno će se raditi kompletna rekonstrukcija dalekovoda Moštanica- Rakovica  u dužini od oko 60 kilometara , koji je u vrlo lošem stanju i  pravi probleme kada je riječ o snabdijevanju električnom energijom kupaca u tom području.

„Radiće se i rekonstrukcija  trafostanica, svih pripadajućih niskonaponskih mreža , izmiještanje mjernih mjesta i ugradnja brojila na daljinsko očitanje,“ kazao je Topić , te dodao da  Kozarska Dubica od 11 hiljada potrošača na tom području ima oko 3.000 korisnika električne energije.

Emisija “Gost u studiju” na rasporedu je na našem internom kanalu nakon Novosti, u informativnom bloku, a na programu našeg radija u 17 časova i 10 minuta , nakon emisije medijsko predstavljanje političkih subjekata za lokalne izbore.