Otvoren Memorijalni turnir ”Major Milan Tepić”

U okviru „Septembarskih dana odbrane“ večeras je u Sportskoj dvorani počeo dvodnevni 5.memorijalni rukometni turnir „Major Milan Tepić“, čiji je domaćin RK ”Kozara Mlijekoprodukt”. Na turniru, osim domaćina , učestvuju ”Kozara” iz Gradiške, ”Mladost” iz Banjaluke i ”Srednjoškolac” iz Novog Grada.

”Turnir okuplja ekipe iz zapadnokrajiških opština koje  je napala regularna vojska Republike Hrvatske u septembru 1995.godine”, istakao je Dragan Gajić, sportski direktor ”Kozare Mlijekoprodukta”.

 On je  dodao da je u prvoj utakmici ”Kozara Mlijekoprodukt”  pobijedila ”Kozaru” iz Gradiške , te da se  sutra igraju finalne uakmice.

Turnir je zvanično otvorio Miroslav Tica, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti  koji je kazao da se turnir organizuje tradicionalno u našem gradu i da tim događajem obilježavmo Septembarske dane, odnosno dane odbrane zapadnokrajiških opština i RS.

”U nizu događaja koje organizujemo u septembru je i ovaj turnir sa koga se šalje poruka mira, ali i podsjećamo na hrabrost i snagu naroda i vojske u tim sudbonosnim danima za RS”, istakao je Tica.

 Ovaj rukometni turnir, čiji su pokrovitelji opština Kozarska Dubica i kompanija  ”Mlijekoprodukt”, posvećen je narodnom heroju Milanu Tepiću, majoru JNA koji je poginuo 29.septembra 1991.godine u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku, nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.