Održan centralni predizborni skup Saveza za promjene i stranke Spas

U punoj Sportskoj dvorani, u prisustvu velikog broja članova i simpatizera, sinoć je održan centralni predizborni skup Saveza za promjene i stranke Spas, koji je ujedno bio i  centralna tribina opštinskog odbora Srpske demokratske stranke.

Predizborni skup počeo je minutom ćutanja za sve stradale u agresiji hrvatske vojske  na opštinu  Kozarska Dubica  i zapadne granice Republike Srpske i BiH 18. i 19. septembra 1995. godine.Prisutnima se prvi obratio Predsjednik OO SDS-a Kozarska Dubica Vladimir Marin, nosilac liste koalicije Srpska demokratska stranka -Srpska radikalna stranka RS. On je izjavio  da očekuje apsolutnu pobjedu SDS-a i Saveza za promjene,  kandidata za načelnika,  i odborničke liste, koja je sastavljena od mladih i obrazovanih ljudi koji su potvrđeni u svojoj branši.

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Kozarska Dubica Branko Barać izjavio je  da će udružena opozicija , zajedno sa njim i mladim, obrazovanim i iskusnim ljudima, nakon lokalnih izbora, realizovati program brzog ekonomskog oporavka opštine i zaustvaljanja odlaska mladih.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Kozarska Dubica Branko Barać pošten kandidat koji zna da se bori i kada je trebalo stvarati Republiku Srpsku, a i kasnije kada je trebalo graditi Dubicu. „Sretan sam što će večerašnji miting pokazati da je Srpska demokratska stranka jaka i da će biti jača i jača sve do izbora 2018. godine“, izjavio je Bosić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je cilj te stranke da Kozarska Dubica bude jak privredni centar  ovog dijela Republike Srpske, te da je kandidat za načelnika Branko Barać zaista najbolji izbor za Dubicu.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ocijenio je da je Savez za promjene u Kozarskoj Dubici jedinstven u podršci kandidatu za načelnika Branku Baraću.

Na skupu su govorili i predsjednik stranke SPAS Slavko Župljanin, predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica ,predsjednik PDP-a u Kozarskoj Dubici Perica Bundalo, te potpredsjednik NDP-a Krsto Jandrić. Skup je završen zajedničkim pozdravom svih kandidata za odbornike ispred Saveza za promjene i gostiju uz poruku „Kozarska Dubica mora bolje“.