Saobraćajnice očišćene od snijega, poledica mjestimično

Svi putevi na području Kozarske Dubice su prohodni, potvrdili su jutros u Odjeljenju za stambeno –komunalne poslove i istakli da je zimska služba posao na čišćenju puteva juče odradila kvalitetno i na vrijeme.

Putevi su očišćeni od snijega, a so je posipana po gradskim saobraćajnicama  i lokalnim putevima na kojima se odvija autobuski saobraćaj, kazao je  Darko Cikota u Odjeljenju zadužen za poslove zimske službe.

Ekipe preduzeća „Komunalac“, „MR Slijepčević“, „Mackop“ i „Babić prevoz“, su ovaj posao juče odradile  tokom dana,  tako da se saobraćaj i jutros odvijao bez većih problema, uprkos mjestimično prisutne poledice koju su uzrokovale niske temperature koje su se protekle noći spuštale i do minus 8 stepeni Celzijusovih.

U selima pod Kozarom i Prosarom visina snijega  je i dalje oko 15 centimetara,a u gradu se snježni pokrivač topio i jutros zadržao na oko 5 centimetara.

Dubičani ne bi trebali da strahuju ni od novih snježnih padavina i eventualnih problema na putevima  jer u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove kažu da je zimska služba spremna za djelovanje.

Preduzeća zadužena za održavanje prohodnosti gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Kozarska Dubica raspolažu sa dovoljno mašina i ljudstva, kao i sa potrebnim količinama soli i posipnog materijala.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju nove snježne padavine i veoma niske temperature .