U emisiji Portret-komičar Miroslav Đorđević

U večerašnjoj emisiji “Portret” predstavljamo pobjednika prve sezone takmičenja “Audicija“, Miroslava Đorđevića koji je  osvojio nagradu od milion dinara.

Za Đorđevića kažu da je jedan od najsmješnijih ljudi na Balkanu,  a to je nedavno i opravdao svojim nastupom u Kozarskoj Dubici. Međutim, Đorđević kaže da je u našoj zemlji teško biti najsmješniji, jer imamo jako puno duhovitih ljudi.

Najviše nastupa po Republici Srpskoj, pogotvo za praznike, da malo razveseli ljude. Kroz humor donosi priče iz svakodnevnog života, obrađuje aktuelne teme  i njegov nastup je 95 posto autorski.

Još 2001. i 2002.godine objavio je dvije knjige, Lupetanje gluposti slobodnim stilom i Lupetanje gluposti slobodnim stilom 2, a prvi nastup kao komičar imao je  2008.godine.

„Radim ono što volim, prije uspjeha na Audiciji nisam radio ono što volim, nego težak fizički posao koji je bio jako slabo plaćen“,kaže Đorđević .

Na Audiciju  kaže da se prijavio silom prilika jer je bio ostao bez posla,  te tražio način da vrati dugove. “Bio sam beskućnik, uličar, sa računima i dugovima, te umjesto na Audiciju, umalo sam otišao da radim u Slovačku”, prisjeća se Đorđević.

Đorđević živi u Srbiji, u Bačkom Magliću,  i kaže da mu je jedina želja za budućnost – da što duže radi kao stendap komičar.

A komičar je postao po uzoru na britanskog komičara Dave Allena. U karijeri se drži načela:rad, red i disciplina. Đorđević kaže da se u Srbiji, zahvaljujući organizaciji Stand up RS, polako širi scena i otvaraju se klubovi stendap komedije, pa se od njegovog posla može preživjeti.

Emisija „Portret“ je na našem TV programu večeras nakon Novosti, a na programu Dub radija sutra u 17 časova.