Podijeljene pečenice i paketi mliječnih proizvoda

Pred nama je najradosniji  praznik Božić koji  se praznuje kao uspomena na dan rođenja Isusa Hrista. Kako je to praznik rađanja novog života, dece, očinstva i materinstva, Božić je ukrašen najlepšim verskim običajima. Badnjak, slama, kvocanje, česnica, položajnik samo su neki od običaja i obreda kojima je cilj da umole Boga da sačuvaju i uvećaju porodicu i imanje domaćina.  Jedan od običaja je i priprema pečenice koju u vrijeme  besparice i niskog životnog standarda mnoge porodice nisu u stanju da obezbjede.

O tome je razmišljao i Dubičanin privatni preduzetnik Pero Tamamović kada je odlučio da 10 božićnih pečenica , čija je vrijednost oko 1.000 maraka, posredstvom Opštinskog Crvenog krsta, pokloni porodicama koje nisu u mogućnosti da ih kupe.  „Ima puno porodica sa djecom koje ne mogu sebi i djeci priuštiti pečenicu za Božić , a pošto smo mi u mogućnosti da izdvojimo sredstva odlučili smo da kupimo pečenice i  darujemo ovim porodicama , a i naredne godine ćemo nastojati obezbijediti poklone za socijalno ugrožene osobe“, kazao je Tamamović i čestitao svim pravoslavcima Božić.

Branka Sumraka, poljoprivrednika iz Međeđe obradovala je božićna pečenica koju nije moga sam kupiti. „Roditelj sam četvoro maloljetne djece  i za mene puno znači pečenica koju sam dobio od porodice Tamamović i zbog toga sam im zahvalan“, rekao je Sumrak.

Goran Gajić, sekretar Opštinskog  Crvenog krsta zahvalio se na  donaciji božićnih pečenica porodici Tamamović, te naglasio da je jutros provedena još jedna humanitarna akcija. „Dubički “Mlijekoprodukt” obezbijedio je 200 paketa sa mliječnim proizvodima za socijalno ugrožene porodice , a  svaki paket sadrži  mlijeko, jogurt, pavlaku i sir“, kazao je Gajić.

Osim Crvenom krstu kompanija “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica donirala je povodom novogodišnjih praznika  mliječne proizvode i javnoj kuhinji „Život“.  “Kao i prethodnih godina, i ove smo se potrudili da korisnicima organizacije  Crvenog krsta obezbijedimo određene količine  mliječnih proizvoda i barem za nijansu uljepšamo i poboljšamo praznično raspoloženje”, rekao je Vlado Sandić marketing-menadžer “Mlijekoprodukta” i čestitao Novu godinu i Božić u ime kompanije.