Danas Tucindan, a sutra Badnji dan

Prvi u nizu praznika koji najavljuju i slave Rođenje Isusa Hrista je Tucindan. Prema kalendaru Srpske pravoslavne crkve , danas je Tucindan –dan kada se priprema božićna pečenica. Pečenica pripremljena na Tucindan peče se sutradan , na Badnji dan ,praznik koji je i posljednji dan četvoronedjeljnog Božićnog posta kojim se vjernici pripremaju za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika .

U svim pravoslavnim hramovima na Badnji dan služe se liturgije , dočekuju i osvećuju badnjaci,organizuju pijukanja za djecu. U Hramu Svetih apostola Petra i Pavla i Hramu Svete Petke na Badnji dan u 9 časova služiće se svete liturgije, a u 16 časova dočekati badnjaci .

Pred  hram svetih apostola Petra i Pavla badnjaci će stići iz Aginaca, Parnica, Novoselaca, Jošika, Hadžibaira i naselja Petar Pecija, a kod spomen-hrama Svete Petke iz Špilje. Večernja bogosluženja počinju u 16 časova i 30 minuta ,a nakon toga slijedi za djecu najradosniji događaj vezan za Božić-pijukanje i vatromet.

Badnji dan završiće se druženjem naroda ispred hramova uz kuvano vino.  Jutarnja bogosluženja na Božić, 7.januara  služiće se u 5 časova ujutro.