Narodni poslanik Darko Banjac čestitao Dan Republike Srpske

Republika Srpska je odbranjena životima srpskih sinova i naša obaveza je da njeno postojanje slavimo dostojanstveno i na sav glas, poručio je to danas poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i čestitao Dan Republike svim sugrađanima.
Banjac je naglasio da se Republika Srpska održala četvrtinu vijeka i da će sigurno slaviti još mnogo rođendana. “Današnji dan se slavi glasnije nego prethodnih godina jer je i narod odlučno rekao “da” i referendumom potvrdio da je 9. januar Dan naše Republike, odnosno rođendan Republike Srpske. To nam niko ne može uskratiti jer je za ovaj Dan i ovu teritoriju gdje danas živimo polženo desetine hiljada života i njima dugujemo da svakog 9. januara poručimo: “Srećan ti rođendan, Republiko””, rekao je to na današnjoj proslavi u Banjaluci poslanik Banjac čestitajući Dan Republike.
Poslanik Banjac će se večeras pridružiti proslavi na trgu u Kozarskoj Dubici gdje će se 25. rođendan Republike Srpske slaviti uz trube Dejana Petrovića i Big bend orkestra.