Dubičani proslavili Dan Republike uz nastup trubača Dejana Petrovića i ”Big bend”

Više stotina građana Kozarske Dubice, uprkos izuzetno hladnom vremenu, okupilo se večeras na  gradskom trgu da bi uz prvoklasne muzičare ”Big benda”  i višestrukog dobitnika najbolje trube u Guči , Dejana Petrovića proslavili  9.januar,  Dan Republike Srpske, a ova veče uljepšana je i prekrasnim vatrometom.

Srpska slavi 25 rođendan u jedinstvu i sa ponosom, kazao je načelnik opštine Radenko Reljić.

”Srbi su uvijek bili ponosan narod , a  danas slave dan  osnivanja svoje republike, datum kada su  odlučili  da živi na svojoj teritoriji .Mislim da će se ovaj datum svake godine sve bolje i značajnije obilježavati.  RS je nastala  voljom srpskog naroda , a  nikada ne smijemo zaboraviti one ljude koji su dali svoje živote sa Srpsku ”, kazao je Reljić.

Predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović uputio jer čestitku svim građanima opštine Kozarska Dubica, kao i cijele Republike Srpske povodom 25.rođendana, Dana Republike.

 ”Krasne utiske nosimo iz Kozarske Dubice sa prošlogodišnjeg gostovanja”,kazao je Dejan Petrović  nasljednik najboljeg srpskog trubača Miće Petrovića, dobitnik bezbroj nagrada na takmičenjima u Guči, najmlađi dobitnik majstorskog pisma i najbolji trubač svijeta.

”Imali smo dosta ponuda i poziva da sviramo u gradovima RS, pa i u glavnom gradu Srpske i dosta pritisaka da se ovaj nastup otkaže , ali zahvaljujući načelniku Reljiću i mom prijatelju Draganu Jaćimoviću , a prije svega ljudima iz Kozarske Dubice  koji su nas jako dobro prvi put dočekali prošle godine i još bolje ispratili , mi smo ostali dosljedni tom dogovoru i došli da budmo večeras sa vama”, istakao je Petrović i čestitao svim građanima  9.januar , Dan Republike Srpske.