Završena prva smjena “Ježevog GBT kampa 2017”

Proglašenjem najboljih kampera, te dodjelom poklona i diploma danas je u organizaciji ženskog rukometnog kluba ”Dubica” u Kozarskoj Dubici zavšen prvi dio 3.međunarodnog ženskog rukometnog kampa pod nazivom ”Ježev  GBT kamp 2017”, koji je trajao sedam dana.

Tim povodom danas je u Sportskoj dvorani oganizovana konferencija za novinare na kojoj je Vladimir Suvajac , trener i organizator kampa kazao da je ove godine kamp organizovan u dvije smjene.

„Danas je završen rad u prvoj smjeni u kojoj je učestvovala 51 djevojčica 2000. i 2002.godište iz  pet zemalja  i 21 grada Njemačke , Slovenije, Hrvatske , Srbije, Bosne i Hercegovine , a Azra Kartal, mlada reprezentativka BiH, koja živi u Njemačkoj proglašena je za najboljeg kampera prve smjene , dok je djevojčica iz Kozarske Dubice , članica RK „Dubica“ Sara Barudžuija za najperspektivniju igračicu“, kazao je Suvajac. On je dodao da su ovim mladim rukometašicama uručene nagrade sponzora.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstvaljeni su i treneri u drugoj smjeni, koja je startala u popodnevnim časovima, a u kojoj će trenirati oko 70 djevojčica godište 2004., 2006. i 2008.

Dragutin Moslavac, trener RK „Moslavina“ iz Kutine dugo godina radi sa mlađim kategorijama. „Učestvovao sam na dva prethodna kampa, zadovoljan sam načinom rada sa djecom i organizacijom kampa, a mi ćemo nastojati da u drugoj smjeni damo sve od sebe da se pamti ovaj „Ježev kamp“, kazao je Moslavac.

Ovakva očekivanja iznijeli su i Petar Terčić iz Slovenije koji takođe trenira djevojčice do 12 godina, te Želimir Popović iz Pule specijalizovani trener za golmane.

Ovaj kamp ,  jedinstven u BiH jer ima samo djevojčice, okupio je ove godine više od 120 učesnica, koje će neprekidno trenirati 14 dana u dvije smjene. Usavršavanje, napredak i razvoj u rukometu, kao i socijalizacija djece u društvu, ciljevi su sa kojima i ove godine organizuje ”Ježev GBT kamp2017“.

Organizatori kampa zahvalili su se na pomoći opštini Kozarska Dubica, preduzeću „Elta kabel“ i drugim sponzorima , kao i medijskim kućama koje prate ovaj sportski događaj.