Donirana vatrogasna oprema

U Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Kozarska Dubica stigla je donacija iz Njemačke koja se sastoji od opreme za vatrogasce. Donator je Torben Šnajder iz Hamburga, čija je supruga Dubučanka.

Mada se radi o korištenoj opremi za vatrogasce, u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici su zadovoljni donacijom, jer se radi o opremi koja je skupa i koja će dobro doći pripadnicima vatrogasne jednice. To je potvrdio komandir Anđelko Lukač.

„Vatrogasna opreme je skupa i teško je obezbjediti sredstva za opremanje vatrogasnih jedinica. Ova donacija će nam pomoći u obavljanju našeg posla. Radi se o polovnoj, ali očuvanoj robi čija je vrijednost oko 5.000 maraka,“ kazao je Lukač.

Lukač je istakao da je dopremljeno 20 šljemova, 13 vatrogasnih odijela i 20 pari interventnih čizama, te druga sitna oprema.

Torber Šnajder je vatrogasac u svom mjestu i zajedno sa suprugom Virdžinijom planirao je ovu donaciju.

„Dolazio sam u Vatrogasnu jedinicu u Kozarskoj Dubici i vidio sam da bi im ovakva donacija dobro došla“, kazao je Šnajder.

Nema sumnje da će ova donacija, uz već postojeću, obogatiti opremu koju posjeduje dubička vatrogasna jedinica i na taj način omogućiti da se obezbjedi zaštita vatrogasaca u obavljanju ovog odgovornog posla.