Počeli radovi na sanaciji putne mreže

Danas je počela sanacija oštećenja na lokalnoj putnoj infrastrukturi na kompletnom području opštine. Radovi su počeli jutros u ulici Dušana Silnog, te potom nastavljeni i u drugim gradskim ulicama. Popravljen je  magistralni put prema Moštanici, a sanacija se planira i na dionicama prema Sjeverovcima, Međuvođu, Mlječanici, Strigovi i Čitluku.

Teren na kome se izvode radovi danas je obišao i načelnik opštine Radenko Reljić sa načelnicima opštinskih odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i opštu upravu i boračko – invalidsku zaštitu, Darijanom Babićem i Dušanom Drljićem te radnicima donio osvježenje jer se poslovi asfaltiranja izvode po veoma velikim vrućinama.

„Imali smo početkom godine kašnjenja oko usvajanja opštinskog budžeta, pa su kasnile i ostale procedure,a prije mjesec dana je završena tenderska procedura oko izvođača radova koji će sanirati udarne rupe na našim saobraćajnicama. Kao što vidite ekipa Prijedor puteva je na terenu i konačno je došlo vrijeme da se uradi ovaj dio  posla, i poprave oštećenja na saobraćajnicama zbog kojih smo svi bili nezadovoljni“, rekao je danas načelnik opštine Radenko Reljić.

On je kazao da je za ove poslove izdvojeno 23 hiljade maraka, ali da će sigurno sanacija svih oštećenja na lokalnoj putnoj mreži koštati više.

„Čekali smo da mehanizacija Prijedor puteva bude na terenu u našoj opštini, i odmah kada se završilo asfaltiranje ulica  u naselju Petar Pecija, pristupili smo ovim poslovima, a nastojaćemo da uradimo što više kako bi, koliko-toliko olakšali život našim građanima“, istakao je Reljić.

On je pozvao građane da što prije prijave sva oštećenja putne infrastrukture u nadležno opštinsko odjeljenje, jer će poslovi sanacije rupa trajati naredih nekoliko dana.

„Mi imamo 500 kilometara lokalne putne mreže, i ne možemo znati gdje se nalazi baš svako oštećenje, zato je važno da i građani prijave lokacije načelniku opštinskog odjeljenja Darijanu Babiću, kako bi se sve popravilo dok su ekipe na terenu, jer do sljedeće godine više neće biti izvođenja ovih radova“, precizirao je Reljić.

„Putevi su u jako lošem stanju, oštećenja su nastala još tokom zimskog perioda, a i loše su održavani u proteklih nekoliko godina“, ocijenio je Reljić.