ŽRK “Dubica” peta na tabeli Premijer lige BiH

Večeras su rukometašice „Dubice“ poslednju utakmicu kod kuće u ovoj sezoni u 21.kolu Premijer lige BiH  izgubile od „Krivaje“ iz Zavidovića rezultatom 30:32 i na taj način zauzele peto mjesto na prvenstvenoj tabeli. Rezultat utakmice je očekivan, jer već nekoliko kola zbog izostanka  ključnih  rukometašica,  igra mlada postava sa manje znanja i iskustva.

Predsjednik  RK „Dubica“  Jovica Šuman kazao je da tri najbolja igrača „Dubice“ ne igraju zbog povrede , a Jovana Ilić kao najbolji strijelac Premijer lige već duže, zbog mononukleoze,  ne igra i biće van terena naredna dva mjeseca.

„Želim da na kraju ove sezone pohvalim cure koje su zasluženo ostale u Premijer ligi RS, što nam je i bio cilj, ali da nismo imali pehove sa povredama , sigurno bi išli u Evropu“, istakao je Šuman.

On je rekao da u narednom periodu predstoji konsolidacija redova , što znači da mladu generaciju 2004.godište treba prijaviti za Prvu ligu RS, kako bi polako sticali iskustvo u tom takmičarskom rangu.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli da ŽRK „Dubica“ opstane u Premijer ligi , a to su , prije svega, načelnik opštine Radenko Reljić, pomoćnik ministra za sport Dragan Jaćimović i Rodoljub Topić, bez koga ne bismo ostvarili ovakav rezultat. Posebno bih se zahvalio  treneru „Dubice“ Borisu Suvajcu i pomoćnom treneru Saši Iliću , jer to su treneri koji su učestvovali na svim utakmicama , pratili , dočekivali ekipu i  putovali  bez ikakve novčane naknade,“ naglasio je Šuman.

Govoreći o budžetu kluba Šuman je kazao da je ova sezona završena sa 30 hiljada maraka, što je u odnosu na druge klubove u Premijer ligi ,čiji budžeti nisu ispod 100 hiljada maraka, zaista malo.Sredstva sa kojima je „Dubica“  raspolagala  uglavnom su usmjerena na igračice za naknade i premije.

Poslednje kolo u ovoj sezoni rukometašice „Dubice“ igraće u Goraždu.