U Srednjoškolski centar upisano 125 đaka

Drugi upisni rok u srednje škole u RS završen je u petak, a direktori ističu da je ostalo slobodnih mjesta i u četvorogodišnjim stručnim školama, ali i trogodišnjim, zanatskim, a , kako kažu, ta činjenica ne čudi jer je svake godine sve manje đaka.

„U Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla“ Kozarska Dubica je , nakon drugog roka, upisano 125 učenika u pet četvorogodišnjih i dvije trogodišnje škole, i mi smo zadovoljni upisom u školsku 2018./2019.godinu“, kazala je Senada Zlokapa, direkor Srednjoškolskog centra.

Ona je klazala da je upisano jedno odjeljenje  gimnazije opšteg smjera sa 19 đaka, jedno odjeljenje farmaceuta sa 22 učenika, dva odjeljenja fizioterapeuta , sa 21 i 22 đaka , dok se za teničara CNC mašina opredijelio 21 učenik. Formirano je i jedno odjeljenje zanimanja trećeg stepena stručnosti automehaničar i varilac sa po 10 đaka.

Zlokapa je dodala da ima učenika iz Gradiške i Kostajnice, te jedan đak iz Srbije, a  ima prostora za upis još 24 učenika u svim odjeljenjima.

Zvaničan upis obaviće se krajem avgusta.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS kazali su da su planom upisa u prve razrede srednjih škola za 2018/2019. godinu predviđena 11 hiljada 83 mjesta.