Volonteri “Fokusa” poklonima obradovali dubičke prvake

Volonteri Udruženja mladih „Fokus“ danas su poklonima, školskim priborom i đačkim torbama, obradovali 51 prvačića Osnovne škole „Sveti Sava“.

Predsjednik „Fokusa“ Nedim Krivdić  je rekao da mu je drago što će na ovaj način barem malo olakšati roditeljima opremanje prvačića za školu, te da su pokloni obezbijeđeni za svih 150 dubičkih prvaka.

On je rekao da je projekat „Prvi školski dan“ ove godine vrijedan 6.400 KM i zahvalio se svim donatorima  bez kojih se ,kako kaže,  projekat ne bi mogao realizovati.

Uz želje roditeljima i đacima za uspješan početak školovanja i dobre ocjene, Krivdić je rekao da će „Fokus“ kroz svoje aktivnosti i ubuduće  misliti na najmlađe stanovnike naše opštine.

Među mnogobrojnim donatorima koji su i ove godine učestvovali u projektu bila je i Opština Kozarska Dubica, koja se u projekat uključila sa donacijom u iznosu od 2.000 KM.

Načelnik opštine Radenko Reljić je naglasio da se uprkos teškoj finansijskoj situaciji u budžetu uvijek moraju naći sredstva za učešće u ovakvim projektima. On je pohvalio rad volontera „Fokusa“ i istakao značaj projekata koje ovo udruženje realizuje u našoj opštini.

Prvačići su kazali da im se pokloni koje su danas dobili mnogo sviđaju, da se raduju školi i novim drugarima. Jedan od njih je i Stefan Arsenić koji je rekao da će uz učenje u školi biti vremena i za igru.

Dragana Krnjajić, čija će kćerka Teodora pohađati ovu školu, kazala je da svim roditeljima ova donacija mnogo znači jer je oprema za školarce skupa. Ona se u ime svih roditelja  zahvalila „Fokusu“ na lijepoj donaciji.

Nakon prvačića Osnovne škole „Sveti Sava“ , školski pribor i đačke torbe  sutra će dobiti učenici Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ , a 3.septembra i učenici prvog razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“.