Asfaltiranje ulice 18.septembar počinje za nekoliko dana

Načelnik opštine Radenko Reljić, načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Duško Milunović danas su održali sastanak sa mještanima ulice 18.septembar u kojoj je prije nekoliko dana trebalo da počne asfaltiranje,a koje je odloženo zbog nesporazuma između izvođača radova i stanovnika boračkog naselja.

„Samo je bio problem u jednoj neinformisanosti građana, to naselje će biti kompletno asfaltirano i stanovnici će biti zadovoljni“ ,rekao je nakon sastanka načelnik opštine Radenko Reljić.

„Problem je bila dezinformacija puštena u ovo naselje,zato smo danas skupili građane,jer mi smo predvidjeli da se ta ulica kompletno uradi ali projekat je izrađen prije 4-5 godina kada ja nisam bio načelnik.Tenderska dokumentacija je raspisana  prema tom projektu kojim nisu bile obuhvaćene dvije uličice niti trotoar,stvoreno je dovoljno prostora da se to može završiti sve ali moramo sprovesti  dodatnu proceduru“,istakao je Reljić.

On je čvrsto obećao građanima da će zbog toga što je ostalo sredstava na računu posebnih namjena,paralelno se raditi postojeći projekat sa dva sokaka  za koje će se u roku od 10 dana provesti novi tender ili pregovarački postupak.

„Na tom terenu imaćemo kompletno završenu ulicu i molim sve građane da se obrate zvanično meni ukoliko imaju neke nedoumice,te da ne nasjedaju na priče ili dezinformacije koje kruže po internetu“,dodao je Reljić.

„Meni je stalo da nešto uradim i ostavim iza sebe,da se i u ovo najteže vrijeme vidi da je vlast nešto uradila,i zahvaljujem se gospodinu Milunoviću i Vladi Srpske koji su obezbijedili finansije,a opština je uradila potrebnu proceduru“, istakao je Reljić.

Vladimir Mirić iz ulice 18.septembar kazao je da njemu i njegovim komsijama sada,nakon današnjeg sastanka jasno kako će teći tok radova u njihovom naselju i da su svi zadovoljni postignutim dogovorom.

„Sad su stvari riješene,ljudima je tačno sve objašnjeno o čemu se radi,tako da će sad radovi nesmetano da se odvijaju, a značiće nam puno,jer godinama to željno isčekujemo“,naveo je Mirić.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Duško Milunović kazao je da stanovnici ove ulice,ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca, već više od 12 godina čekaju da se njihovo naselje asfaltira.

„Ovaj projekat je trebalo realiziovati puno ranije,Socijalistička partija je prepoznala i kandidovala taj projekat prema Vladi RS,on je prihvaćen i sredstva su odobrena.Ono što je sporno bilo i dovelo do nesporazuma je to što projekat nije predvidio asfaltiranje kompletnog naselja već samo jednog dijela u dužini od 375 metara.Međutim,po provedenom tenderu preostala sredstva su potpuno dovoljna da se naselje u kompletu završi na naše veliko zadovoljstvo“,objasnio je Milunović.

Radovi na asfaltiranju ulice 18.septembar počeće kroz nekoliko dana, obuhvatiće glavnu ulica sa dva sporedna kraka i koštaće 200 hiljada maraka, a biće finansirani sredstvima Vlade Republike Srpske.