Uhapšeno lice koje je pucalo iz vatrenog oružja

Policijski službenici lišili su slobode trdesetosmogodišnje  lice inicijala D.K. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje, da je 27.avgusta 2018.godine oko  1 čas i 40 minuta, u dvorištu porodične kuće lica M.R. iz Kozarske Dubice, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Uviđajem je utvrđeno da je osumnjičeni iz vatrenog oružja, poluautomatske puške ispalio nekoliko hitaca uslijed čega je došlo do manjih oštećenja na kući oštećenog, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađeni su i izuzeti materijalni dokazi, dvije čaure puščanog metka kalibra 7,62 mm i četiri neispaljena puščana metka istog kalibra. Na adresi stanovanja osumnjičenog u mjestu Brekinja, pronađeni su i izuzeti djelove poluautomatske puške marke „CZ“, kalibra 7,62 mm, koju je osumnjičeni prethodno rastavio.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeno lice, tokom kriminalističke obrade, policijskim službenicima u potpunosti priznalo izvršenje krivičnih djela.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog D.K., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, slijedi podnošenje izvještaja zbog postojanja osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima „Izazivanje opšte opasnosti“, „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.