Infrastrukturni radovi na području Sreflija i Knežice

Asfaltni put u dužini 1.050 metara, a širine 3 metra završen je i na području Pejinovca-Sreflije, a danas se uređuju bankine na ovoj lokaciji.Vrijednost investicije je 80 hiljada maraka,  finansira se sredstvima Vlade Republike Srpske kao i ostali infrastrukturni radovi na području opštine, saznajemo od načelnika opštine Radenka Reljića.

„Putni pojas na ovoj lokaciji nije nam dozvolio da asfaltiramo u većoj širini,jer bi morali proširivati trup nosivog dijela puta a to bi iziskivalo dodatne troškove.Građani su ovdje veoma zadovoljni jer su dobili investiciju vrijednu gotovo 100 hiljada maraka sa drugim prilaznim putem, a godinama se na ovoj lokaciji ništa nije radilo“, izjavio je Reljić.

On je dodao da su druge ekipe izvođača radova trenutno angažovane na pripremnim radovima u naselju Morava,kao i u Knežici gdje se radi rekonstrukcija postojeće putne infrastrukture.

O značaju ovih radova, najviše govore stanovnici ovog kraja, i oni koji put svakodnevno koriste. Među njima je i Borislav Liščinski iz Klekovaca.

„Zahvaljujem se našoj opštini,vlasti  i načelniku što su nam izašli u susret, do sad nismo dobijali ništa,nadam se da će se radovi na asfaltiranju nastaviti i dalje prema Sreflijama“,kazao je Liščinski.

Danas se radi  i na području Knežice, gdje se rekonstruiše trotoar nakon čega će uslijediti asfaltiranje prilaznog puta Osnovnoj školi Majka Knežopoljka, najavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno komunalne poslove Darijan Babić.

„Ovdje se moralo krenuti u detaljnu rekonstrukciju trotoara ,slaganje novih ploča i postavljanje ivičnjaka.Radićemo i rekonstrukciju prilazne saobraćajnice  školi jer je postojeći asfalt dosta oštećen i sve to ukupno košta 20 hiljada maraka,“objasnio je Babić.

Na knežičkom području brojne radove izvodi i Elektrokrajina koja je od 2006.godine u rekonstrukciju niskonaponske i srednjonaponske mreže uložila više od 4 miliona maraka,rekao je direktor za finansijske poslove Elektrokrajine Rodoljub Topić,odbornik u lokalnom parlamentu i zamjenik predsjednika opštinskog odbora SNSD-a u Kozarskoj Dubici.

„Ovo je samo dio radova koje radimo na teritoriji opštine Kozarska Dubica iz sredstava Vlade.Na ovom području radi se i niz drugih projekata, i istom dinamikom nastavljamo i u narednom periodu“,kazao je Topić.Radove u centru Knežice pozdravljaju i mještani među kojima je Dragana Tatić.

„Već je bilo krajnje vrijeme da se popravi ovaj trotoar, jer bas se nije moglo hodati, sada će biti odlično i svi smo zadovoljni“,rekla je Tatićeva.

Svi ovi radovi olakšaće život stanovnika ruralnih krajeva naše opštine, a svi učenici osnovne škole u Knežici do početka nastave u novoj školskoj godini koja je na pragu,dobiće novi trotoar koji će osigurati njihovo kretanje na putu do škole.