Svečano otvoren Memorijalni rukometni turnir  „MAJOR MILAN TEPIĆ“

U kozarskodubičkoj Sportskoj dvorani otvoren je Memorijalni rukometni turnir  „MAJOR MILAN TEPIĆ“. Organizovao ga je Rukometni klub Kozara Mlijekoprodukt povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica i sjevero-zapadnih granica Republike Srpske od agresije Hrvatske države 1995. godine. Pored domaćina, učestvuju muški rukometni klubovi iz Prijedora i Banjaluke.

Ovaj turnir ima dugogodišnju tradiciju , održava se još od 1997. godine, i kao sportska manifestacija uvršten je u Kalendar takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske. Prisutnim igračima danas se prvi obratio predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević koji je klubu domaćinu  uručio lopte.

„Drago mi je da se djeca druže i da grad podržava ovaj turnir.Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje ,jer ovaj turnir ima sportski duh i predstavlja jedno lijepo druženje“,istakao je Umičević.

Pomoćnik ministra za sport u Vladi RS Dragan Jaćimović rekao je da ovo ministarstvo podržava kozarskodubički rukometni klub koji već 21 godinu tradicionalno organizuje ovo sportsko takmičenje.

„Mnogo više godina je proteklo od istorijskog čina majora Milana Tepića koji nas je svojim herojstvom sve zadužio,a ovo je prilika da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote za odbranu Srpske.Zbog toga bi bilo dobro da je publike na turniru i više, i nadam se da će narednih godina ova sportska manifestacija biti masovnije posvjećena“,kazao je Jaćimović.

Turnir je zvanično otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić koji je rekao da ovom manifestacijom počinju Septembarski dani odbrane opštine koji obuhvataju 17 manifestacija.

„Sve ove manifestacije su sjećanje na odbranu  Kozarske Dubice i Republike Srpske u septembru 1995.godine, sjećanje na ljude koji su svoje živote ugradili u ovu zemlju,da se njihova imena i djela nikada ne zaborave“,istakao je Drljić.

Aleksandar Miljuš iz Rukometnog kluba Prijedor i Slavoljub Bjelajac iz Rukometnog kluba Mladost  Banjaluka kazali su da tradicionalno sa velikim zadovoljstvom učestvuju na ovom turniru.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Kozara Mlijekoprodukt Saša Stojčić zahvalio se predsjedniku Rukometnog saveza na donaciji lopti koje će dobro doći igračima u daljim trenažnim procesima.

Sutra su na rasporedu turnira tri utakmice, a uručivanje nagrada  i priznanja za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana je sutra u 20 časova i 45 minuta.