Banjac: Srpska garant slobode i opstanka

 Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izjavio je da je Republika Srpska garant slobode i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.

“Prije 27 godina srpski narod je odučio da u borbi za svoju slobodu stvori tekovinu Republiku Srpsku”, rekao je Banjac novinarima u Кozarskoj Dubici.

On je građanima čestitao Dan Republike Srpske- 9. januar i dodao da je svečani defile u Banjaluci dokazao da Republika Srpska može da brine o svojoj bezbjednosti, te da je kolijevka demokratije u kojoj svako može da kaže ono šta misli.

“Međutim, ustavni poredak, zakoni i pravne norme se moraju poštovati i one su jednake za sve. Jednom riječju, slaveći Dan Republike Srpske, pokazali smo da će Republika Srpska postojati dok god postoji srpski narod na ovim prostorima, jer je ona garnat budućnosti naše djece”, dodao je Banjac.

On je naglasio da je važno da se obilježavaju sve tekovine oslobodilačkih ratova jer je srpski narod kroz istoriju mnogim narodima donosio slobodu.

Banjac je dodao da se u Кozarskoj Dubici svake godine obilježava i slavi 9. januar. “Mi ne želimo nikoga da vrijeđamo, želimo samo da proslavljamo onom što je naše, jer je to garant naše slobode, opstanka i bezbjednosti”, naglasio je Banjac.

On je dodao da Republika Srpska ima sve atribute državnosti.

“Ne trebaju da nam zamjerati ako mi unutar sebe želimo da Republika Srpska jednog dana postane država, jer su tome težili mnogi narodi na ovim prostorima, a neki i dobili”, zaključio je Banjac.